VRIJEME NA DVA KOTACA

by Nebojsa Subanovic
Onog trenutka kada odbacimo ciljeve i počnemo lutati, život dobiva smisao.

Riana travelmakerica

2018-01-17 Do sada pročitan 6494 puta

S Rianom.

S Rianom....

-Hoćete li me posvojiti?, pitala je Riana.
-Naravno!, Đurđica i ja smo uglas odgovorili.
I kako onda ne bi došli na prezentaciju knjige "Slane banane" naše pokćerke? Ne volim taj naziv "pokćerka", više mi se sviđa usvojena kćer!

Naslovnica knjige

Slane banane

Te srijede, 17. siječanja 2018. jedva smo pronašli Jazz Caffe u Sesvetama – naša Emilija, GPS navigatorica se malo pogubila, iako smo već u prvom naletu prošli kraj njega, nismo ga vidjeli.

Riana i ja

Riana i ja...

Kako da vam uopće predstavim Rianu? Rianu Petanjek. Bajkerica? Njnjnj... nedovoljno. Svjetska putnica? I to, ali nedovoljno. Novinarka i spisateljica? A-a. Je, i to je, ali nije dovoljno. Čak ako spojim sve to zajedno, opet će biti nedovoljno.

Riana Petanjek je Riana Petanjek. To je jedini potpuni opis Riane Petanjek. Ona je žena koja doslovno živi svoj život, žena koja ostvaruje sve svoje snove. Možda je to jedini prikladan opis.

Bio bi grijeh kada netko tko je profesionalni novinar, ali se više bavi svime drugim nego novinarstvom, ne bi izdao knjigu svojih svjetskih putešestvija.

"Slane banane" izvrstan je putopis isprepleten osobnim razmišljanjima i emocijama autorice. Prava poslastica za čitanje, kako strastvenim putnicima, tako i onima koji se ne udaljavaju previše od fotelje u svojoj dnevnoj sobi.

U knjizi nas vodi kroz jugozapad SAD-a, Dubai, Kuala Lumpur, Kambodžu, Tajland, Indiju, Kubu i na kraju, ono meni najslađe, Route 66, legendarnu trans američku prometnicu koja je u prvoj polovici 20-tog stoljeća spajala istok i zapad Sjedinjenih Američkih Država.

Bajkeri i ljubitelji motoriranja na prezentaciji

Bajkeri i ljubitelji motoriranja na prezentaciji

Na prezentaciji se skupilo nas bajkera i ljubitelja motoriranja, ponajprije privučeni njenom vožnjom Ruoute 66. Prevesti 4000 km ceste, i još toliko stranputica u samo 15 dana, i to sama, i to još žensko i to još na motoru, a kako drugačije???, nije mala stvar. No, kako kaže Riana, to je bilo njeno najbezazlenije putovanje u životu. Ajde da joj vjerujem, no dok je ne odmotoriram sam, neću biti siguran.

Potpisivanje knjige, Riana i Đurđica

I tako, uz pivu smo uživali neka dva sata u Rianinim pričama i slajdovima. Fascinantan život jedne mlade žene.

Porpisivanje knjige, Riana i Renata

Porpisivanje knjige, Riana i Renata

Na kraju smo, a zar ste sumnjali, kupili njenu knjigu i dobili posvetu!

"Naša" posveta slavne putospisateljice.

"Naša" posveta slavne putospisateljice.

Draga Riana, gdje god sada bila u tom bijelom svijetu, želim ti mnoštvo užitaka i da nam se svaki puta sretno vratiš doma!

Najnoviji

Motoriranje Pašmanom i Ugljanom
2023-08-12
Ninski memento
2023-08-06
Kula Jankovića
2023-07-27
Ljetni dan u Ozlju
2023-07-09
Tužna sudbina starog grada Ribnika
2023-06-22

Najčitaniji

Može i bez kavijara
2019-06-29
Tu ti je, prijatelju, fizika jako jednostavna
2018-09-25
U potrazi za Velebitskim Indijancima
2017-08-16
Zweitaktmotor iliti dvotaktni motor
2018-04-05
San Antonio Burger House, novo bajkersko okupljalište
2022-12-28
Pišite mi!   HOME   GASTRONOMIJA   PUTOPISI   RONJENJE   SAVJETI   SLASTICE   TEHNIKA   ZANIMLJIVOSTI  
Prijenos i objava dijela i cijelog teksta s ovog bloga je moguć samo uz dozvolu autora. Postavljanje linkova na bilo koju adresu iz ovog bloga je moguća bez dozvole autora.