VRIJEME NA DVA KOTACA

by Nebojsa Subanovic

Oh ti burgeri

2018-06-29 Do sada pročitan 1482 puta

Sjećam se tog dana, kada sam pojeo svoj prvi hamburger, kao da je jučer bilo. A bilo je prije trideset i sedam godina, u nekom belgijskom restoranu brze prehrane gdje su me odveli Nathalie i njen otac. Tada, toga dana, u dalekoj Belgiji, još nisam bio svjestan kako sam se, prvim ugrizom, navukao na tu deliciju.

Da, da, znam, sada ćete na mene drvljem i kamenjem! Kakvi hamburgeri, kakvi burgeri! Junk food! Ma je, je, možda, ne znam, nisam nutricionist, ali ono što znam i sada se ne sramim priznati: da, volim ih. Sve moguće! Velike (te najviše), male, srednje, duple, s ovim i onim, sa svime!

Što je čarobno u tom prehrambenom proizvodu? Ne znam. I baš me briga. Znam samo da ih moje nepce voli. Da uživam u njima kao praščić!

-Danas ću neku salatu – govorim Đurđici dok hodamo prema Good Food restoranu na uglu Palmotićeve i Stare Vlaške.

No vraga!

-Ja ću King BQ – govorim momku iza pulta, najveći burger u ponudi. 180 grama goveđeg mesa s mrak dodatcima kojima ne mogu odoljeti. Kakve salate, kakvi bakrači! Ma dobre su one, ove njihove izvrsne, ali kad imam na izboru i burgere, onda nemam kaj birati! I french fries. I majonezu i kečap. I pivu, naravno. To je ta dobitna kombinacija! Gastronomski jackpot!

Gledam ga, visok, sočan, mesnat! I moj! Samo moj! King BQ! Hjoooj!

Hvala ti Good Food-e na ovom užitku! Usta puna okusa, prsti ljepljivi od sokova. Slijedeći puta moram uzeti partiklu. Svaka čast chefu. Između zalogaja King BQ-a toćam krumpiriće u smjesu majoneze i kečapa. Pa gutljaj piva.

Eh, svi ti burgeri i hamburgeri imaju jedan veliki nedostatak: na kraju ih, ipak, pojedeš. Tako i King BQ.

Ali doći ću ja ponovo!

Hana, hvala ti!

Najnoviji

Starigrad Paklenica
2021-07-22
Kosinj
2021-07-20
Jadranska magistrala
2021-05-22
Plitvice
2021-05-02
Baraćeve špilje
2021-05-02

Najčitaniji

U potrazi za Velebitskim Indijancima
2017-08-16
Može i bez kavijara
2019-06-29
Tu ti je, prijatelju, fizika jako jednostavna
2018-09-25
Zweitaktmotor iliti dvotaktni motor
2018-04-05
Riana travelmakerica
2018-01-17
Pišite mi!   HOME   GASTRONOMIJA   PUTOPISI   RONJENJE   SAVJETI   SLASTICE   TEHNIKA   ZANIMLJIVOSTI  
Prijenos i objava dijela i cijelog teksta s ovog bloga je moguć samo uz dozvolu autora. Postavljanje linkova na bilo koju adresu iz ovog bloga je moguća bez dozvole autora.